ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Πρόγραμμα Κατάρτισης Ανέργων

Εκπαίδευση & Πιστοποίηση Πληροφορικής

Απέκτησε Πιστοποίηση Πληροφορικής Αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ

Πλατφόρμα Τηλεκατάρτισης

Ανεβάστε & Διαχειριστείτε την Τηλεκατάρτιση με τη πλατφόρμα της Interactive

Ημερίδα με θέμα «Δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων για το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ», στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, οι εταιρείες INTERACTIVE & ACTA & το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης του ΣΕΒ (ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ), διοργάνωσαν την ημερίδα με θέμα «Δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων για το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ», στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Η ημερίδα αφορούσε στην ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την εκπαίδευση και πιστοποίηση 465 υπαλλήλων, τεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων. Η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα γίνει σε πέντε πόλεις και πιο συγκεκριμένα στην ΑθήναΘεσσαλονίκηΒόλοΠάτρα και Χανιά, ενώ μετά την ολοκλήρωση θα παρασχεθεί πιστοποίηση στους εκπαιδευόμενους κατόπιν εξετάσεων, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη ημερίδας, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κ. Νίκη Δανδόλου, ο Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος ως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Εργαζομένων του ΥΠΕΘΑ,

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα της ημερίδας από την εκπομπή της ΕΡΤ «Με Αρετή και Τόλμη» στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://screenrec.com/share/oq6j4rnxf3

Ο κ. Ιωάννης Ανδρονικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA και εκπρόσωπος της Αναδόχου Ένωσης, μίλησε στην ημερίδα για τη σημαντικότητα του έργου της εκπαίδευσης/ επιμόρφωσης των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ σε εξειδικευμένα τεχνικά αντικείμενα με στόχο την ανανέωση, την επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, από τρεις εταιρείες με κυρίαρχη θέση στην αγορά και  με πολυετή εμπειρία και αναγνώριση στον τομέα της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης δεξιοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

 

Ειδικότερα απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην ημερίδα τόνισε:

«…επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για όλα όσα προσφέρετε στην Ελλάδα και σε όλους μας, ώστε να μπορούμε απερίσπαστοι να λειτουργούμε και να διαβιούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και υπερηφάνειας για την Ελλάδας μας και για εσάς. Θα ήθελα να ξέρετε ότι σας εμπιστευόμαστε και το ίδιο θα ήθελα να ζητήσω και από εσάς, να μας εμπιστευτείτε στο πλαίσιο αυτού του έργου και να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε το καλύτερο για εσάς, όπως το ίδιο πράττετε και εσείς για όλους μας»