DPO - DATA PROTECTION OFFICER

Σύντομη Περιγραφή & Στόχοι Εκπαίδευσης

Το GDPR έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο στο χώρο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Πλήθος επιχειρήσεων οφείλουν να διορίσουν υποχρεωτικά DPO – Data Protection Officer. Καθήκοντα DPO μπορεί να αναλάβει το άτομο που έχει εκπαιδευθεί με επάρκεια στον τομέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το Σεμινάριο DPO είναι ιδανικό για:

  • Δικηγόρους
  • Διοικητικά Στελέχη
  • Στελέχη Πληροφορικής & Επικοινωνιών
  • Προκειμένου να είναι σε θέση να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν υπεύθυνα τους πελάτες και τις επιχειρήσεις τους ώστε να συμμορφωθούν πλήρως με τις απαιτήσεις του GDPR και να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα.

Γιατί να το επιλέξεις: Επιστημονικά υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο Ιωάννης Ιγγλεζάκης, Καθηγητής Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το βιβλίο του με θέμα τον Γενικό Κανόνα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δίνεται δωρεάν ως extra παροχή στο πλαίσιο της online εκπαίδευσης που θα λάβεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκπαίδευση σχετικά με τα νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  (GDPR) και οι ευθύνες ενός Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) απευθύνεται σε οποιοδήποτε ασχολείται με τη Νομική και τη Πληροφορική, είναι στέλεχος επιχειρήσεις πάνω σε θέματα ασφάλειας και προστασίας και είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Περιγραφή Θεματικών Ενοτήτων

  • Βασικές αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • Τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων
  • Γνωστοποιήσεις παραβιάσεων στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)
  • Τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (General Data Protection Regulation (GDPR) (REGULATION (EU) 2016/679)
  • Διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • Αρμοδιότητες υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων
  • Εκτίμηση αντίκτυπου – Μεθοδολογίες
  • Διαδικασίες συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του κανονισμού
  • Οδηγίες για τη διαχείρηση και γνωστοποίηση παραβίασης προσωπικών δεδομένων
  • Ασφάλεια πληροφοριών (Information security) – πρότυπο ISO 27001/2013 Κώδικες  υλοποίησης συστημάτων ασφάλειας πληροφοριών
  • Εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συστημάτων πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών
  • Κατευθυντήριες γραμμές για τη μελέτη αντίκτυπου της  ιδιωτικότητας – Πλαίσιο ιδιωτικότητας
  • Φύλαξη φυσικών αρχείων με ασφάλεια

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το  σεμινάριο κατάρτισης για DPO – Data Protection officer επικοινωνήστε άμεσα με την Interactive στο

  210 300 3921 ή εναλλακτικά στέλνοντας mail στο grammateia@interactive.gr

 Μπορείτε να συμπληρώσετε παρακάτω τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα για όλες τις λεπτομέρειες.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial